ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

You are here:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ –

ΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 44 ΕΥΡΩ

ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ –

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΛΑΓΟΥ» Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ.

                                   

 

 

          Με ρητή δήλωσή του στην Βουλή ο Υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι δεν θα θέσει η Κυβέρνηση όρια εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος στην πολύτεκνη μητέρα και του επιδόματος για το τρίτο τέκνο, απέσυρε δε τις σχετικές διατάξεις που είχε θέσει στο νομοσχέδιο, τις οποίες τόσο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, όσο και πληθώρα αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικές. Προέβη δε σε περικοπές του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας με το άρθρο 43 του Ν. 3918/2011, αφού στην μητέρα που έχει ένα τέκνο κάτω των 23 ετών χορηγεί ως επίδομα μόνο 44 ευρώ μηνιαίως!!!

           

  

Ενώ δεν έχει ακόμη σβήσει η ηχώ των λόγων και πράξεων του Υπουργού  Υγείας έρχεται τώρα και αναλαμβάνει αυτόκλητη να παίξει το ρόλο του «λαγού» της Κυβέρνησης, χωρίς βεβαίως να έχει αρμοδιότητα, η Υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη δηλώνοντας πομπωδώς ότι: «Στα επιδόματα για τρίτεκνους ή πολύτεκνους θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια, γιατί πιστεύουμε ότι είναι άδικο ένας τρίτεκνος ή πολύτεκνος, ο οποίος έχει υψηλό εισόδημα και μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, να παίρνει και ένα επίδομα, όταν άλλοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη δεν μπορούν να το πάρουν. Άρα θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις, θα υπάρξει εξορθολογισμός, αλλά ειδικά τα επιδόματα ανεργίας δεν μπορούν να κοπούν, διότι είναι ανταποδοτικά»!!!

 

Αναγγέλλει, λοιπόν, η κ. Υπουργός ότι «θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια» στα πολυτεκνικά επιδόματα των 44 ευρώ μηνιαίως (!!!), γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και αγνοώντας προκλητικώς ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα έχουν «το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολυτέκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της Χώρας», όπως κατ’ επανάληψη έχει αποφανθεί το ΣτΕ και δεν τους χορηγείται «γιατί έχουν ανάγκη» και ούτε αποτελεί «κοινωνικό επίδομα».

 

Και ούτε βέβαια έχει κάποια ανησυχία η κ. Υπουργός για το γεγονός ότι η Ελλάς είναι η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και σε λίγο η πατρίδα μας θα έχει καταντήσει μια χώρα εξαθλιωμένων γερόντων και ούτε μας εξηγεί γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, όχι μόνο διατήρησε τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2, που προβλέπει ότι: «πολύτεκνες οικογένειες… έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», αλλά προχώρησε ακόμη περισσότερο και θέσπισε με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου ότι: «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

 

            Αποφαίνεται μάλιστα η κ. Υπουργός ότι «άλλοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη δεν μπορούν να το πάρουν». Δεν μας λέει, όμως,  «αυτοί οι άλλοι» για ποιό λόγο δεν μπορούν να πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα, όταν στη θέλησή τους και μόνο είναι να το πάρουν, αποκτώντας τέταρτο τέκνο; 

 

            Ακόμη η κ. Υπουργός αναγγέλλει ότι «ειδικά τα επιδόματα ανεργίας δεν μπορούν να κοπούν, διότι είναι ανταποδοτικά» και το λέει αυτό, όταν ρητώς στο κείμενο του μνημονίου, που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση, αναφέρεται «επιδόματα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια (με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ)»!! Προφανώς η κ. Υπουργός δεν διστάζει να ψεύδεται και να εκτίθεται. Το περίεργο, όμως, είναι ότι αξιώνει απαραδέκτως εισοδηματικά κριτήρια για τα 44 ευρώ της πολύτεκνης μητέρας και όχι για το ασυγκρίτως πολλαπλάσιο ποσό των επιδομάτων ανεργίας!!!

 

            Έχει, όμως, και συνέχεια η άκρως αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή  νοοτροπία της κ. Υπουργού, η οποία με το σχέδιο νόμου: «Για τη θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», στις «Ειδικές Ομάδες πληθυσμού»  κατατάσσει τις «ομάδες εκείνες του πληθυσμού οι οποίες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ως προς την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας από οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αίτια. Σε αυτές ανήκουν ιδίως οι άνεργοι νέοι, οι άνεργοι άνω των 50 ετών, οι γυναίκες άνεργοι, οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών…. και οι μετανάστες», όπως επί λέξει αναφέρει. Ενώ, λοιπόν, σ’ αυτές τις «Ειδικές Ομάδες Πληθυσμού» κατατάσσει: «τους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών… και τους μετανάστες», αγνοεί προκλητικότατα και από καθαρώς αντιπολυτεκνική διάθεση «τους αρχηγούς των πολυτέκνων οικογενειών». Θαυμάστε νοοτροπία « σοσιαλήστριας» ( το «λή» με η και όχι με ι) Υπουργού.

 

            Αντί η, κ. Υπουργός Εργασίας, να φροντίσει με συγκεκριμένα μέτρα να περιορίσει την ανεργία, που μαστίζει την Ελληνική οικογένεια και έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι το πώς θα πλήξει τους πολυτέκνους. Έχει την αντίληψη ότι οι πολύτεκνοι, λόγω των πολλών παιδιών τους, ανήκουν στους «έχοντες και κατέχοντες» και ως εκ τούτου έχουν την οικονομική άνεση να αλλάζουν τα έπιπλα των γραφείων τους και να ταξιδεύουν, με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο, στο Κατάρ για επενδύσεις!!! Έχει εκλείψει πλέον κάθε ίχνος εντροπής.

 

Η κ. Υπουργός είναι φανερό ότι ανήκει στην κατηγορία όλων εκείνων που θέλγονται από την ησυχία των νεκροταφείων και ενοχλούνται από τις φωνές των παιδιών!!!     

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της ΑΣΠΕ